Zaalverhuur Podium Explore (voorheen De Westerkerk)

Podium Explore is een prachtige locatie in het hart van Leeuwarden. Het heeft jarenlang dienstgedaan als kerk, klooster, theater of poppodium en sinds november 2019 vooral een plek voor verhalen in welke vorm dan ook.

Maak je eigen verhaal in één of meerdere van onze zalen en ruimtes, elk met een volledig eigen karakter en tegelijk een samenhangend geheel.

Voor vragen rondom Podium Explore (voorheen De Westerkerk) - bijvoorbeeld voor zaalverhuur - kun je contact opnemen met: stephanie@explore-the-north.nl

De Grote Zaal

De Grote Zaal is een prachtige en intieme vlakke vloer theaterzaal met een zitcapaciteit van ca. 250 personen. De oude houten toneelvloer wordt omringd door kerkbanken op de begane grond en het balkon. De zaal leent zich uitstekend voor diverse doeleinden; van theater tot muziek en dans, van literatuur tot congres of diner. Er kan veel in De Grote Zaal, maar sleutelwoord is intimiteit en karakter.

Het Atelier

Het Atelier is onze ‘kleine zaal’, met een prachtige parketvloer en de oude preekstoel van de kerk als centrale blikvanger. Deze zaal beschikt nog over de oorspronkelijke en gigantische kerkramen waardoor er veel licht naar binnen valt.
Met een zitcapaciteit van ca. 100 personen geschikt voor wat kleiner programma, maar ook voor presentaties en vergaderingen.

Het Café

Het Café is het warme hart van de Westerkerk, de plek waar iedereen samenkomt en elkaar ontmoet. Gewoon voor een koffie of een biertje, maar ook voor het bijwonen van een college, een voordracht van een schrijver of een avond vol muziek.

Het Café biedt plaats aan ca. 60 zittende personen en is daarmee erg geschikt voor een teamuitje, een groepsdiner, voordrachten en lezingen of een gezellig feestje.

Heb je een leuke activiteit die je bij ons wilt uitvoeren of wil je meer weten over de mogelijkheden en kosten? Neem dan contact met ons op en kom vooral gewoon langs.