vr. 16 okt. 2020

Abhishek Thapar - My Home at the Intersection

theater

Zaal open: 18.30 uur | 21.00 uur Start programma: 19.00 uur | 21.30 uur Facebook event

PORTRETTEN: VER WEG / DICHTBIJ 


Explore the North en de Westerkerk presenteren vanaf vrijdag 14 augustus voor het eerst een gezamenlijke reeks voorstellingen in De Westerkerk. Verscheidene vrijdagen in de periode vanaf volgende week tot aan festival Explore the North (20-22 november) zijn gereserveerd voor een serie intieme en persoonlijke portretten over wie we zijn en waar we ons thuisvoelen. Een mix van lokale en internationale theatermakers komt de komende maanden naar Leeuwarden. Op maandag 3 augustus start de kaartverkoop voor de eerste vier voorstellingen: Anna Raadsveld, Mads Wittermans, Ahilan Ratnamohan / Etuwe Bright Junior en Abhishek Thapar. Zij presenteren nieuw werk in de Westerkerk.

De makers die je in het najaar in de Westerkerk ziet onder de noemer PORTRETTEN -  VER WEG / DICHTBIJ brengen verhalen die soms ver weg lijken ineens heel dichtbij. Ze nemen je mee in persoonlijke vertellingen: van Sneek tot Punjab en van slachtoffer tot ster. De ene keer verteld vanaf de zijlijn, de andere keer vanuit de meest persoonlijke herinnering. Verhalen van vroeger genesteld in ‘het DNA van nu’. Van dromen tot vergeten en van niet omkijken tot de confrontatie aangaan: een serie portretten over wie we zijn en waar we ons thuisvoelen.


Vanuit Punjab op zoek naar wat een plaats tot ‘thuis’ maakt.

 

OVER DE VOORSTELLING


Een kleine jongen verkleedt zich als lokale superheld. Zijn familie wordt verdreven. Theatermaker Abhishek Thapar neemt je mee terug in de tijd, naar het conflict in de Indiase provincie Punjab, waarbij ook zijn familie hun huis verloor. Zijn persoonlijke herinneringen botsen met de officiële verhalen die over dit moment uit de geschiedenis van India worden verteld. Het is alsof je Abhishek thuis bezoekt. Zijn verleden komt tot leven in video’s, in verhalen die hij je vertelt en door de smaken die hij mee heeft gebracht uit de keuken van zijn grootvader.


INFO & TICKETS

Een ticket voor de voorstelling is €12,50 p.p. 

Mocht u voorafgaand aan de voorstelling van 19.00 uur willen dineren in het café van de Westerkerk, dan kunt u een combiticket kopen voor €30,00. U betaalt dan voor een vegetarisch driegangendiner en de voorstelling. 

DATUM EN TIJD

Vrijdag 16 oktober 2020.

17.30 - 18.30 uur | Diner (alleen mogelijk voor bezoekers van de voorstelling om 19.00 uur)

18.30 uur | Inloop voor bezoekers van de voorstelling om 19.00 uur 

19.00 uur | Start voorstelling

-

21.00 uur | Inloop voor bezoekers van de voorstelling om 21.30 uur 

21.30 uur | Start voorstelling

Abhishek Thapar -  My Home at the Intersection